Top Menu

Cara Nak Buat Whatsapp Direct link dengan Mudah


Zaman sekarang ni majoroti kita suka menggunakan whatsapp sebagai penghubung. 

Mesti korang ada perasan kan bila ramai peniaga online yang letak link dekat produk dorang dan bila kita tekan direct terus boleh whatsapp dorang.




Biasalahkan, pembeli-pembeli online ni kadang-kadang malas nak whatsapp sebab kena save nombor dulu. Padahal cuma nak tanya harga je pun.



Caranya korang boleh follow kat bawah ni. ↓


Korang kena gunakan link ni:



http://www.wasap.my/


Kemudian cuma letakkan nombor anda di belakang link tu contohnya :



http://www.wasap.my/+60126852839



Kalau nak yang ada text semasa whatsapp, tambahkan dekat belakang macam ni :



http://www.wasap.my/+60126852839/haisayanaktanyaharga



Formatnya jadi macam ni:




http://www.wasap.my/+6[NoTelefonAnda]/[AyatAnda]


Kalau bagi korang yang nak hide link tu, korang kena guna link shortener contohnya seperti tinyurl, bitly, goo.gl ataupun domain anda sendiri. 

Kalau dah menjadi, jangan lupa untuk share kat kawan-kawan.


Selamat mencuba.

credits untuk cf

Catat Ulasan

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates