Top Menu

10 Cara Mudah Tetapi Efektif Untuk Kelihatan Sempurna Seketika
Kita pasti mahu berasa yakin dengan penampilan kita. Tetapi ia tidak akan selamanya sempurna, terutama jika anda tidak mempunyai banyak masa untuk berbelanja di hadapan cermin.

Saya ingin berkongsi beberapa tips mudah yang akan membuat perbezaan yang besar, jadi di sini terdapat 10 tips kecil yang boleh anda gunakan untuk kelihatan cantik dalam beberapa minit sahaja.


10. Air beras boleh mengecilkan liang kulit.

 


Kajian pakar telah menunjukkan bahawa air beras ini boleh memberikan faedah dan kebaikan. Antaranya, ia mengetatkan liang-liang anda, bertindak sebagai astringen pada kulit anda.

Apa yang perlu dilakukan: Anda boleh membuat air beras kosmetik, sangat mudah dibuat. Ambil setengah cawan beras, dan tambah 2 cawan air. Selepas 15 minit, asingkan beras dari air. Air beras anda sedia untuk digunakan! Sapukan kapas ke dalam air padi, dan sapukannya di atas muka anda. Biarkan ia kering, dan lihat kulit anda menjadi licin dan cerah.


9. Daun teh untuk menghilangkan mata bengkak.

 


Telah terbukti bahawa teh hitam dan hijau mengandungi antioksidan yang kuat, yang boleh membawa kesan anti-radang pada kulit anda.

Apa yang perlu dilakukan: Simpan sejukkan beberapa uncang teh yang digunakan di dalam peti sejuk. Sapukan cecair tambahan, dan sapukan ke kawasan bawah mata anda selama 5 minit.


8. Gunakan sudu yang sejuk hilangkan dark circles( lingkaran hitam).

 


2 sudu sejuk boleh membantu mengurangkan lingkaran hitam di bawah mata anda. Ia adalah petua lama mengurangkan bengkak dan suhu kulit menggunakan kompres sejuk.

Apa yang perlu dilakukan: Untuk mengurangkan kemerahan dan pembengkakan, ambil 2 sudu logam, letakkannya di dalam peti sejuk, dan biarkannya sejuk. Letakkan di atas mata anda selama beberapa saat, dan urut dengan lembut menggunakan gerakan bulat sehingga anda merasa bahawa sudu dah tak sejuk.


7. Kulit pisang boleh menghidrat kulit anda.

 


Pisang, dan juga kulit mereka, adalah sumber magnesium dan vitamin C yang hebat. Menggosok kulit pisang pada wajah anda setiap hari dapat membantu menyuburkan dan melegakan kulit anda.

Apa yang perlu dilakukan: Gunakan bahagian dalam kulit. Perlahan-lahan gosokkan pada kulit bersih anda sehingga kulitnya menjadi coklat. Bilas wajah anda dengan air suam.


6. Gulungkan bulu mata anda untuk nampak segar.

 

 


Jika anda ingin kelihatan seperti anda mendapat tidur malam penuh, cuba menggulung bulu mata anda. Ia akan membantu mewujudkan kesan pembukaan mata dalam beberapa saat.

Apa yang perlu dilakukan: Untuk kesan yang tahan sepanjang hari, panaskan pengeriting bulu mata anda dengan air suam. Letakkan pada bulu mata, dan tekan selama 5-7 saat.


5. Menyembunyikan rambut kelabu tua.

 


Rambut berubah kepada kelabu tua boleh disebabkan oleh banyak faktor: kekurangan nutrien, tekanan, merokok, dan lain-lain. Untuk menghilangkan rambut kelabu, lebih baik untuk mengetahui sebab utama untuk kelabu. Tetapi jika anda memerlukan penyelesaian sekarang, cuba helah maskara.

Apa yang perlu dilakukan: Untuk menutup helai rambut yang keras kepala, gunakan beberapa maskara untuk mereka. Hanya sapu masker hitam atau coklat di atas helai, dan anda baik untuk pergi.


4. Matte bronzer akan menyembunyikan dagu dua.

 


Cara terbaik untuk mengucapkan selamat tinggal pada dagu dua adalah menurunkan berat badan dan nada otot-otot rahang anda. Tetapi terdapat juga helah solekan yang boleh membantu anda menutup kawasan yang memalukan.

Apa yang perlu dilakukan: Untuk menyembunyikan dagu ganda, anda harus menyerlahkan rahang anda. Menggunakan bronzer matte, lukis nombor 3 bermula dari kuil anda ke bawah cheekbone anda dan di bawah garis rahang anda. Lakukan perkara yang sama di kedua-dua belah.


3. Buat topeng kulit DIY.

 

 Satu topeng kulit adalah cara yang baik untuk memberi kulit anda cahaya segera dan bersihkan liang-liang anda. Ia membantu menghilangkan bulu hitam / putih dan rambut muka yang tidak diingini.

Apa yang perlu dilakukan: Untuk mendapatkan kulit licin, bayi lembut, cuba topeng arang DIY ini.
Bahan-bahan:
1/2 sudu teh tanpa gelatin
1 sudu air putih
1/2 sudu teh diaktifkan arang

Arahan:
Campurkan semua bahan bersama-sama, dan sapukan pada wajah anda. Biarkan ia kering sepenuhnya. Keluarkan topeng dengan arah ke atas.


2. Susu boleh menyegarkan kulit anda.

 

 


Telah terbukti bahawa asid laktik mempunyai banyak faedah kosmetik. Sebagai pembersih wajah yang hebat, ia berfungsi keajaiban untuk kulit anda, menjadikan ia lebih licin dan bersih.

Apa yang perlu dilakukan: Untuk kulit yang lembut dan bersih, sapukan kapas dengan susu, dan lapkan muka dan leher anda bersih. Bilas dengan air suam.


1. Strawberi boleh membuat gigi lebih putih.

 


Sekiranya anda ingin senyuman manis gigi putih, cuba strawberi sebagai penyelesaian pemutihan gigi semula jadi. Oleh kerana kandungan asid malik yang tinggi, strawberi boleh membantu menghilangkan gig kuning anda.

Apa yang perlu dilakukan: Untuk hasil segera, gosokkan strawberi di setiap gigi selama beberapa saat, kemudian bilas dengan air.

Anda juga boleh mencuba ubat gigi strawberi DIY: campur 1 strawberi tumbuk dengan setengah sudu teh baking soda. Gunakan campuran sebagai ubat gigi, biarkan selama 5 minit, dan kemudian bilas dengan bersih.


Sumber : brightside.me

Catat Ulasan

Designed by OddThemes | Distributed by Gooyaabi Templates